Розробка методу прийняття рішення на базі систем технічного зору для ідентифікації об'єкту на конвеєрній лінії - Декар, Н. М. (My University, 2019)
Об'єкт дослідження – процеси прийняття рішення щодо відбракування деталей. Предмет дослідження – методи класифікації браку на базі систем технічного зору, що розташовано на операції контролю конвеєрної лінії. Методи дослідження – методи моделювання, методи планування та постановки експерименту, методи класифікації. Мета роботи полягає в проведенні дослідження та побудові методу обробки зображення, отриманого з системи технічного зору конвеєрної лінії, для прийняття рішення щодо наявності браку переміщуваного об’єкта. Відповідно до поставленого завдання в програмному середовищі MatLab розроблено програмний код, який реалізує алгоритм попередньої обробки даних, суміщення та порівняння зображення з еталоном та видачу відповідного результату щодо пригодності досліджуваного об’єкту. В ході роботи було проведено ряд експериментів які підтвердили працездатність розробленого алгоритму та дозволили визначити порогове значення коефіцієнту кореляції на рівні 0,75, що забезпечує точність розпізнавання браку на рівні 99%.
Keywords: система технічного зору; конвейєр; matlab; кореляція