Розроблення макету надводного робота для збору та обробки даних у реальному часі - Котенко, В. А. (My University, 2025)
Об’єкт розробки – процеси збору, обробки та передавання даних у режимі реального часу за допомогою мобільних роботизованих систем, що функціонують у надводному середовищі. Предмет розробки – технічні та програмні засоби для створення макету надводного робота з функцією збору і передавання даних у режимі реального часу, зокрема апаратна архітектура, алгоритми керування, засоби зв’язку та інтерфейс користувача. Мета роботи – підвищення ефективності пересування надводного мобільного робота, а також обробки та передавання даних у реальному часі за допомогою сучасних програмно-технічних засобів. У роботі проаналізовано сучасні розробки в галузі мобільної робототехніки, зокрема надводних роботів. Обґрунтовано вибір компонентів, розроблено структурну та електричну схеми, алгоритм роботи й програмне забезпечення з вебінтерфейсом для керування рухом, передавання відео та даних із датчиків. Створено макет робота та проведено його тестування. У проєкті використано ESP32, ESP32-CAM, ультразвукові датчики, ехолот,електродвигуни, сервоприводи, Arduino IDE, C++, HTML, CSS і JavaScript. Розробка сприяє досягненню Цілей сталого розвитку ООН, зокрема в частині захисту водних ресурсів (Ціль 6 та Ціль 14), розвитку інновацій (Ціль 9) та відповідальному використанню ресурсів (Ціль 12).
Keywords: веб-інтерфейс; надводне середовище; КАТАМАРАННА КОНСТРУКЦІЯ; ОБРОБКА ДАНИХ