Система організації прямих етерів - Скрипник, К. В. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка оптимальної, технічно обґрунтованої та економічно доцільної системи для організації прямих трансляцій з урахуванням технічних та просторових умов. У ході виконання кваліфікаційної роботи було проведено комплексний аналіз потреб щодо організації прямих трансляцій та інших заходів. З огляду на зростаючу роль цифрових технологій у повсякденному житті, особливу увагу було приділено підбору обладнання, яке забезпечувало б якісний звук та зображення, а також відповідало б технічним можливостям приміщення. Було досліджено основні складові системи прямих етерів, зокрема відеокамери, мікшерні пульти, аудіосистеми та комп’ютерні засоби для обробки та трансляції сигналу. У процесі роботи також вивчено сучасні стандарти передачі аудіо- та відеосигналів. Особливу увагу приділено технічним розрахункам, зокрема оцінці довжин та типів кабелів, їх пропускної здатності, відповідності до стандартів SDI та HDMI, а також необхідного бітрейту для передачі сигналу без втрат якості. Робота орієнтована на умови помісної церкви здобувача та має прикладне значення для впровадження подібних систем у малих громадах.
System for Organizing Live Broadcasts
Keywords: відеообладнання; аудіообладнання; мікшерний пульт; цифровий сигнал