Дослідження параметрів та технічних вимог до транспортної мережі DWDM - Ольховий, Р. Р. (My University, 2024)
Оператори зв'язку для того, щоб залишатися конкурентоспроможними повинні усвідомлювати, що їхні мережі зв'язку потребують постійної модернізації з точки зору підвищення пропускної здатності та гнучкості у різновидах видів трафіку та послуг що можуть передаватися мережею. Тому, з точки зору можливостей та параметрів передачі, найбільш популярною в даний час є технологія WDM. У технології WDM немає багатьох обмежень та труднощів, властивих технології TDM. Для підвищення пропускної спроможності лінії зв'язку замість збільшення швидкості передачі в оптичному каналі, як це робиться в системах TDM, WDM дозволяють збільшити кількість каналів навіть без заміни оптичного кабелю і обладнання. У роботі проводилося дослідження впливу різних негативних факторів на оптичну лінію мережі та сигнали що в ній передаються. Відзначено принципи виявлення таких впливів та варіанти боротьби з ними.
Keywords: транспортна оптична мережа; мультиплексор; оптичний канал моніторингу; нелінійні явища; дисперсія