Актуалізація гудвілу в умовах сталого розвитку ринку - Шеховцова, Д. Д.; Кирильєва, Л. О. (ДонНУЕТ, 2019)
Глобальне економічне середовище, в якому здійснюють господарську діяльність вітчизняні підприємства, формує ключові чинники успіху, які, насамперед, стосуються вже не матеріальних та фінансових активів, а вимагають створення та імплементації інтелектуальних ресурсів. Сформований інтелектуальний капітал у вигляді репутації, як нематеріальний актив, забезпечує сталий розвиток бізнес суб’єктів на інноваційно-інвестиційних засадах, оскільки будує додаткові конкурентні переваги через врахування пріоритетних цілей контактних груп. Так, сукупність елементів, які створюють репутацію підприємства (ділова та особиста репутація керівника й топ-менеджерів, якість продукції, інноваційні форми виробництва, фінансові показники, сформована мережа клієнтів і постачальників, професіоналізм і стабільність персоналу, додержання норм соціальної відповідальності фірми), ідентифікують в економічних науках специфічний нематеріальний актив – гудвіл.
Keywords: Гудвіл