Проєктування інфокомунікаційної мережі будівельного підприємства - Мірза, Д. С. (My University, 2025)
Об'єкт дослідження – інфокомунікаційна мережа будівельного підприємства, яка забезпечує зв’язок між підрозділами, обмін даними та доступ до інформаційних ресурсів. Мета роботи – розробка ефективної інфокомунікаційної мережі для будівельного підприємства з використанням сучасних технологій і програмних засобів для забезпечення стабільної роботи, оптимізації інформаційних потоків та підвищення рівня безпеки. У роботі проведено аналіз потреб будівельного підприємства в інфокомунікаційній інфраструктурі, досліджено сучасні технології проєктування мереж, такі як VLAN, протоколи маршрутизації та засоби кіберзахисту (ACL, VPN). Для створення моделі мережі використано програмне середовище Cisco Packet Tracer, у якому розроблено топологію, налаштовано обладнання та проведено тестування працездатності мережі.
Keywords: інфокомунікаційна мережа будівельного підприємства; мережева інфраструктура; будівельне підприємство; кібербезпека; Cisco Packet Tracer