Дослідження методів машинного навчання для розпізнавання іменованих сутностей у новинному контенті - Кожешкурт, І. В. (My University, 2020)
Метою роботи є дослідження методів машинного навчання для задачі розпізнавання іменованих сутностей. У результаті роботи було розглянуто найпопулярніші методи машинного навчання, також було розглянуто методи що використовуються для вирішення задач пов’язаних з обробкою природної мови. Було побудовано та натреновано моделі, що можуть використовуватись для подальшого розпізнавання іменованих сутностей. Було виявлено, що незважаючи не то, що розпізнавання іменованих сутностей не є новим у сфері комп’ютерної лінгвістики, проте результати розв’язання цієї задачі можна покращувати, особливо коли мова йде про датасети на різних мовах.
Keywords: розпізнавання іменованих сутностей; новинний контент; машинне навчання; нейронні мережі