Модель оцінки об’єктів інтелектуальної власності на підприємстві - Галін, П. К. (My University, 2025)
Мета дослідження – аналіз теоретичних підходів та розробка математичної моделі оцінювання об’єктів інтелектуальної власності на підприємстві. Розглянуто теоретичні та методичні аспекти оцінки об’єктів інтелектуальної власності на підприємстві. Розкрито поняття та навести класифікацію об'єктів інтелектуальної власності. Проаналізовано сучасні методи і моделі оцінки об'єктів інтелектуальної власності. Здійснено техніко-економічний і фінансовий аналіз результатів діяльності ТОВ «Лозівський ковальсько-механічний завод». Проаналізовано проблеми та перспективи розвитку ринку інновацій в Україні. Запропоновано модель визначення ціни ліцензії об’єктів інтелектуальної власності за методом роялті. Запропоновано модель розрахунку приросту прибутку від використання об’єктів інтелектуальної власності. Здійснено практичну реалізацію моделі оцінки об’єктів інтелектуальної власності на прикладі ТОВ «Лозівський ковальсько-механічний завод». Наведено структурно-логічну характеристику результатів дослідження.
Keywords: інтелектуальна власність; оцінка об’єктів інтелектуальної власності; об’єкт інтелектуальної власності; фінансовий аналіз результатів діяльності