Складаний знімний шверт - Аврунін, О. Г.; Копоть, М. А.; Карпінський, М. Ю.; Карпінська, О. Д. (My University, 2025)
Складаний знімний шверт встановлюють в шверт-колодязь, який змонтований, в свою чергу, у днище корпусу човна. Утворений з окремих знімних порожнистих елементів, які встановлені один в одний в певному порядку за телескопічним принципом, причому перший елемент шверта примикає пристроєм фіксації до шверт-колодязя, а решта елементів шверта вкладаються у нього та замикаються пристроєм фіксації останнього елемента, роль якого виконує весло, причому кількість знімних елементів шверта становить два або три.
Keywords: шверт; весло; шверт-колодязь