Дослідження впливу кольорів на користувачів веб сайту - Семененко, А. О. (My University, 2025)
Мета даного дослідження є аналіз впливу кольорів на сприйняття користувачами веб-сайту. При виконанні роботи було виконано: аналіз літератури відповідно завдань дослідження; психологія кольору та його роль у дизайні, вплив кольорів на користувачів, використання колірних схем в дизайні сайтів, постановка задачі дослідження; аналіз існуючих підходів до використання кольорів в дизайні веб сайтів; підходи до вибору кольорів у дизайні; вплив кольору на зручність користування сайтом; сучасні інструменти для роботи з кольором; аналіз кольорів у банківські галузі; вибір методу експеримента, вибір критеріїв для експерименту; проведення експерименту; аналіз результатів експериментального дослідження; рекомендації щодо використання кольорів в дизайні сайтів. В економічній частині було виконано обґрунтування доцільності проведення даної науково–дослідної роботи та визначено економічну ефективність.
Keywords: колір; колірне рішення; досвід користувача; вплив кольору