Розробка та аналіз рекомендаційної системи формування індивідуальної освітньої траєкторії в закладах вищої освіти - Павленко, М. Ю. (My University, 2022)
Мета дослідження: проектування та розробка рекомендаційної системи для вибору вибіркових освітніх компонент факультативних дисциплін здобувачами вищої освіти на базі комплексного удосконаленого гібридного методу. Методи дослідження − системний аналіз, методи структурного аналізу, методи колаборативної фільтрації, засновані на користувачах (Item-based) та сутностях (User-Based), гібридні методи фільтрації. Наукова новизна роботи полягає у дослідженні та розробці удосконаленого гібридного рекомендаційного методу, який поєднує методи колаборативної фільтрації та дозволяє інтерпретувати отримані результати згідно з розробленою системою перевірок. Галузь застосування – соціальні мережі закладів вищої освіти як рекомендаційна система для вибору вибіркових освітніх компонент.
Keywords: інформаційна система; соціальна мережа; рекомендаційна система; колаборативна фільтрація; гібридна фільтрація; вектори ідентичності