Теоретичне забезпечення діагностики як превентивний захід запобігання банкрутства підприємства - Полозова, Т. В.; Соколова, Л. В. (НТУ «ХПІ», 2014)
У статті розглянуто поняття діагностики, визначено напрями та завдання економічної діагностики. Здійснено поглиблений аналіз літературних джерел в області концептуальних підходів до діагностики (дослідницька, фінансово-аналітична, управлінська, інформаційна, антикризова, консультаційна). Запропоновано авторський підхід до діагностики банкрутства підприємства. Визначено мету і функції діагностики банкрутства підприємства. Виділено рівні впровадження превентивних заходів запобігання банкрутства підприємства.
Вісник Національного технічного університету «ХПІ», серія «Технічний прогрес і ефективність виробництва», включений у довідник періодичних видань бази даних Ulrich’s Periodicals Directory (New Jersey, USA).
Keywords: діагностика; економічна діагностика; діагностика банкрутства підприємства; превентивні заходи запобігання банкрутства