Нові підходи в управлінні науковими дослідженнями наукових установ - Кохан, В. П. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2020)
В статті досліджено застосовувані підходи в управлінні науковою діяльністю. Зазначено, що сьогодні в Україні домінує класичне проектне управління науковою сферою, визначені його етапи. Автором запропоновано застосовувати науковим установам новий підхід до організації наукової роботи – гнучкі методи управління науковою діяльністю (Agile), які відповідають викликам і тенденціям цифрової економіки. У статті досліджені особливості Agile-підходу та окремих його методів.
Keywords: Agile-підхід; управління науковою діяльністю; фінансове забезпечення