Аналіз та створення NFT за допомогою біткоїн-інскрипцій - Жигалка, М. І. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження інноваційного підходу до створення цифрових активів у мережі Bitcoin шляхом реалізації інскрипцій на основі протоколу Ordinals. У ході виконання кваліфікаційної роботи буде проаналізовано принципи функціонування блокчейну Bitcoin, криптографічні основи безпеки, а також технічну реалізацію NFT у мережах Bitcoin, Ethereum і Solana. Особливу увагу буде приділено впровадженню оновлень SegWit та Taproot, які дозволили зберігати довільні дані безпосередньо в блокчейні. У тестовому середовищі Signet буде розгорнуто повноцінну ноду Bitcoin Core, а також буде проведено практичне створення інскрипції з урахуванням технічних обмежень мережі. Робота має на меті продемонструвати практичну цінність і перспективи ончейн-зберігання цифрових об’єктів у Bitcoin як нової форми цифрової власності.
Analysis and Creation of NFTs Using Bitcoin Scripts
Keywords: Bitcoin; блокчейн; hash-функція; протокол Ordinals