Спосіб для дистанційного вимірювання температури повітря - Дєлов, І. А.; Сліпченко, М. І.; Леонідов, О. В. (ХНУРЕ, 2014)
Корисна модель належить до радіолокаційної метеорології, а саме до акустичного й радіоакустичного способу дистанційного вимірювання параметрів атмосфери, і може бути використана під час складання радіокліматичних карт у роботах з контролю забруднення атмосфери, а також в аеропортах для прогнозування сприятливої ситуації під час зльоту й посадки літаків.
Keywords: радіолокаційна метеорологія; радіокліматичні карти; забруднення атмосфери