Дослідження методів динамічної адаптації рекомендацій в рекомендаційних системах - Карунна, Є. Ю. (My University, 2022)
Об’єкт дослідження – процес побудови рекомендацій щодо персоналізованого набору товарів та послуг для користувача. Предмет дослідження – методи побудови рекомендацій. Мета дослідження – підвищення ефективності побудови формування рекомендацій з урахуванням змін інтересів користувача. У роботі виконано дослідження методів побудови рекомендацій в рекомендаційних систем. Проаналізовано існуючі методи побудови рекомендацій, на підставі проведеного аналізу запропоновано удосконалений метод динамічної адаптації рекомендацій шляхом використання патерну. Результати магістерської роботи можуть бути використані при побудові рекомендаційної системи з динамічною зміною рекомендацій
Keywords: гібридні моделі; колаборативна фільтрація; патерн; рекомендації на основі контента; рекомендаційні системи