Методи пригнічення шуму в комп’ютерній системі обробки аудіоряду - Сітніков, В. І. (My University, 2021)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження впливу методів пригнічення шуму на роботу системи розпізнавання акустичних подій. У ході виконання кваліфікаційної роботи розглянуто існуючи методи шумопрінічення, розроблена та протестована система розпізнавання аудіоподій як у першопочатковому вигляді, так і з інтегрованими методами шумопригнічення.
Noise Suppression Methods in Computer System for Audio Sequence Processing
Keywords: шумопригнічення; аудіоаналіз; фільтр; спектрограма; нейромережа