Розроблення комп'ютерної моделі морського багатофункціонального дрону - Александров, В. О. (My University, 2025)
Мета даної роботи – покращення конструкції багатофункціональної морської безпілотної системи. Об’єкт дослідження – процес експлуатації морських безпілотних систем. Предмет дослідження – комп’ютерна модель, яка дозволяє зробити процес експлуатації універсальним. В ході виконання кваліфікаційної роботи було виконано аналіз літератури за темою безпілотних апаратів, які існують в обраній галузі, виконано розрахунки параметрів дрона та навантажень які діють на нього, виконано 3D моделювання та проведено серію експериментальних симуляцій розроблюваної моделі. Усі параметри виконано згідно наданого ТЗ. Також, отримані результати роботи можно віднести до Цілі сталого розвитку «Промисловість, інновації та інфраструктура», а саме п.9.4 «Сприяти прискореному розвитку високо- та середньовисокотехнологічних секторів переробної промисловості, які формуються на основі використання ланцюгів «освіта – наука – виробництво» та кластерного підходу за напрямами: розвиток інноваційної екосистеми; розвиток інформаційно-телекомунікаційних технологій (ІКТ); застосування ІКТ в АПК, енергетиці, транспорті та промисловості; високотехнологічне машинобудування; створення нових матеріалів; розвиток фармацевтичної та біоінженерної галузей».
Keywords: морська безпілотна система; параметри дрона