Робот-маніпулятор з м’яким захопленням - Лучанінова, О. Ю. (My University, 2022)
У статті було розглянуто роботи маніпулятори. Проаналізовано конфігурацію даних роботів та типи кінцевих ефекторів, принцип їх роботи та в яких випадках краще використовувати певні види роботизованих рук. РМ зараз є досить розповсюдженими в різних сферах промисловості, завдяки тому що виконують повторювані задачі зі швидкістю та точністю, перевищуючи можливості людини. На даний час немає РР універсальних, які підійдуть для всіх типів об’єктів, тому вони мають різну конфігурацію та кінцевий ефектор, який підійде для необхідної задачі поставленої перед роботом.
Keywords: робот-маніпулятор; роботизована рука; м'яке захоплення; кінцевий ефектор