Формування ієрархічної структури показників моніторингу складної інформаційної системи - Білова, Т. Г.; Побіженко, І. О.; Ярута, В. О. (My University, 2015)
Запропоновано підхід до формування ієрархічної структури показників моніторингу динамічних процесів у багаторівневих інформаційних системах. Визначено особливості прийняття колективних рішень та методи розв’язання конфліктів. Розглянуто проблеми агрегації показників та вимоги до проведення агрегації згідно рівням управління. Проведена оцінка трудомісткості та адекватності процедури агрегації показників. Предложен подход к формированию иерархической структуры показателей мониторинга динамических процессов в многоуровневых информационных системах. Определены особенности принятия коллективных решений и методы разрешения конфликтов. Рассмотрены проблемы агрегации показателей и требования к проведению агрегации согласно уровням управления. Проведена оценка трудоемкости и адекватности процесса агрегации показателей. An approach to the formation of the hierarchical structure of indicators for monitoring dynamic processes in the multilevel information systems. The features of collective decision-making and conflict-resolution techniques. The problems of aggregation of indicators and requirements for aggregation according to management levels. An assessment of the adequacy of the process and the complexity of the aggregation of indicators.
Keywords: прийняття рішень; ієрархічна структура; агрегація показників; оцінка ефективності; умовна ентропія