Моделі і методи керування технологічним процесом виготовлення друкованих плат за технологією фотополімерного 3D-друку - Нікітін, Д. О. (My University, 2024)
Дисертаційну роботу присвячено актуальній науково-практичної задачі, а саме розвитку кіберфізичних виробничих систем для виготовлення одно- та двосторонніх друкованих плат за допомогою автоматизованого технологічного процесу на базі адитивних технологій 3D-друку, яка дозволяє вирішити задачі: мінімізації витратних матеріалів; мінімізації операцій в структурі технологічного процесу; підвищення точності виготовлення топології друкованих плат. Дисертаційна робота є продовженням досліджень, які проводяться на кафедрі комп’ютерно-інтегрованих робототехніки (КІТАР) технологій, Харківського автоматизації національного та університету радіоелектроніки під керівництвом завідувача кафедри КІТАР, доктора технічних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України, лауреата Державної премії в галузі науки і техніки України, Невлюдова Ігоря Шакировича. Мета дисертаційної роботи – підвищення точності виготовлення односторонні та двосторонні друкованих плат та зменшення витрат при виробництві, за рахунок використання моделей та методів керування технологічним процесом на базі фотополімерного 3D-друку.
Keywords: друкована плата; фотополімер; фотополімерний 3D-друк