Адміністративно-правові засади управління підприємницькою діяльністю в Україні - Рибницький, Г. В. (Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, 2016)
Дисертаційне дослідження присвячено висвітленню основних засад та розкриттю ключових проблем правового регулювання адміністративного управління підприємницькою діяльністю в Україні. В роботі розкрито сутність управління підприємницькою діяльністю в Україні, зокрема визначено поняття, мету та завдання, принципи, методи і форми управління підприємницькою діяльністю в Україні. Встановлено систему органів адміністративного управління підприємницькою діяльністю в Україні та проаналізовано їх повноваження. Охарактеризовано системні зв’язки та взаємодію між уповноваженими органами щодо здійснення управління підприємницькою діяльністю в Україні. Виявлено, систематизовано та проаналізовано проблеми, які існують у сфері управління підприємницькою діяльністю в Україні. Охарактеризовано міжнародно-правовий рівень управління підприємницькою діяльністю та здійснено аналіз досвіду економічно-провідних держав світу (та державоподібних утворень, зокрема ЄС) щодо управління підприємницькою діяльністю. Сформульовано пропозиції щодо вдосконалення адміністративно-правового регулювання управління підприємницькою діяльністю в Україні з урахуванням міжнародного досвіду та норм. The thesis deals with the coverage of basic principles and disclosure of key issues of legal regulation of administrative governance business activities in Ukraine. The study reveals the essence governance business activities in Ukraine, including defined concepts, goals and objectives, principles, methods and forms of government business activities in Ukraine. Established system of administrative governance business activities in Ukraine and outlined their powers. Defined system relations and cooperation between the competent authorities to implement governance business activities in Ukraine. Discovered and systematically analyzed the problems existing in the sphere of business in Ukraine. Defined international legal level in business activities governance. Analyzed of the experience of the economically leading countries (USA, Japan, China) and the EU. Propositions for improving the administrative and legal regulation governance business activities in Ukraine in accordance with international practices and standards are formulated.
Administrative and legal basis of governance business activities in Ukraine
Административно-правовые основы управления предпринимательской деятельностью в Украине
Keywords: підприємницька діяльність; міжнародно-правове управління; адміністративно-правові засади