Випробування транспортних засобів за рівнем шуму - Захаров, О. І. (My University, 2024)
Об’єкт дослідження – методики випробувань транспортних засобів за рі внем зовнішніх та внутрішніх шумів. Мета роботи – розробка процедур оцінювання невизначеності вимірю вань акустичних шумів транспортних засобів. Досліджується питання екологічної безпеки транспортних засобів. Про ведений аналіз існуючих методик випробувань рухомих та нерухомих транспо ртних засобів. Розроблено процедури для розрахунку невизначеності зовнішніх акусти чних шумів рухомого та нерухомого транспортного засобу, а також внутріш нього шуму. Для всіх розроблених процедур побудовано бюджети невизначеності ви мірювань як основа для побудови програмих засобів для автоматизації розраху нку невизначеності. Розглядаються приклади оцінювання невизначеності вимірювань для всіх розроблених процедур.
Keywords: транспортий засіб; екологічна безпека; акустичний шум; зовнішній шум; внутрішній шум; невизначеність вимірювань; бюджет невизначеності