Методи розподіленого моделювання гетерогенних систем Інтернету речей - Журавльов, О. Ю. (My University, 2025)
У роботі розглядається проблема управління перевантаженням у розподілених інформаційних системах на основі хмарних та туманних обчислень. Запропоновано динамічну систему управління перевантаженням (DCMB), яка забезпечує ефективний розподіл обчислювальних ресурсів та покращує якість обслуговування (QoS) у середовищі Інтернету речей (IoT). Основна ідея системи полягає у використанні механізмів пріоритетного обслуговування запитів та адаптивного балансування навантаження. Експерименти з використанням симуляторів iFogSim та CloudSim підтвердили скорочення часу обробки запитів та підвищення ефективності використання ресурсів. Отримані результати демонструють перспективність впровадження запропонованої системи для оптимізації роботи інфраструктури IoT.
Methods for Distributed Modeling of Heterogeneous IoT Systems
Keywords: хмарні обчислення; туманні обчислення; балансування навантаження; якість обслуговування