Інноваційна інфраструктура: методологічні засади правового регулювання - Малойван, В. В. (Право, 2015)
У статті досліджено соціально-економічну природу феномену інноваційної інфраструктури, визначено її місце в економічній системі суспільства як невід’ємної, системоутворюючої, інтегративної складової національної інноваційної системи. Авторкою акцентовано увагу на методологічній ролі результатів економічних досліджень поняття «інноваційна інфраструктура» для його подальшого оформлення як об’єкта господарсько-правового регулювання. // The article investigates the socio-economic nature of the phenomenon of innovation infrastructure, its place in the economic system of society as an integral, system-forming, integrative component of the national innovation system is determined. The author's attention is emphasized on the methodological role of the results of economic research the concept of "innovative infrastructure" for its further design as an object of economic and legal regulation.
Keywords: інноваційна інфраструктура; національна інноваційна система (НІС); економічна система суспільства; innovative infrastructure; economic system of society