Квадратична модель оптимального управління чергами на інтерфейсах маршрутизаторів телекомунікаційних мереж - Лебеденко, Т. М. (ХНУРЕ, 2019)
Отримала розвиток квадратична модель оптимального управління чергами на інтерфейсах маршрутизаторів телекомунікаційних мереж, метою якої є узгоджене вирішення задач управління перевантаженням (Congestion Management), розподілу мережного ресурсу (Resource Allocation) та запобігання перевантаження (Congestion Avoidance). Розрахунок керуючих змінних, що відповідають за рішення перерахованих задач, відбувався в ході мінімізації квадратичної цільової функції, зваженої відносно класів потоків та черг. Перевагою моделі є можливість більш раціонального розподілу та використання мережного ресурсу та можливих відмов в обслуговуванні.
Keywords: управління перевантаженням; запобігання перевантаження; розподіл мережного ресурсу; якість обслуговування; управління чергами