Типологія моделей управління технологічними процесами за умов невизначеності - Стародубцев, М. Г.; Власенков, Д. П.; Харченко, К. О. (My University, 2024)
Розглянуто методологічні аспекти застосування теорії нечітких множин в управлінні ТП виробництва РЕА, що стосуються надійності, точності та стійкості одержуваних рішень. Запропоновано метод формалізації нечітких понять на основі об’єктивного ймовірнісного підходу, що дозволяє підвищити надійність результатів моделювання.
Keywords: модель управління; технологічний об’єкт; невизначеність умов; імітаційне моделювання; нечітка класифікаційна модель