Апаратний модуль функціонального удосконалення ендоскопу - Власюк, Д. А. (My University, 2025)
Розроблений апаратний модуль для ендоскопа значно покращує якість діагностики завдяки використанню мікрооптоволокон, високочутливого CMOSсенсора та світлодіодного освітлення. Подальше вдосконалення можливе через інтеграцію спектроскопії та доповненої реальності. Модуль має перспективи застосування у гастроентерології, урології, пульмонології та інших галузях медицини. Подальший розвиток запропонованого модуля може включати інтеграцію з роботизованими системами для автоматизації медичних процедур. Перспективним напрямком є також дослідження можливостей адаптації модуля для роботи в екстремальних умовах, наприклад, у військовій медицині або космічних місіях. Результати роботи відкривають нові горизонти у розвитку малоінвазивної хірургії та діагностики.
Keywords: ендоскоп; медична діагностика; мікрооптоволокно; хірургічні інструменти; гнучка трубка; світлоджерело; інвазивність; медичні пристрої