Методи використання фемтостільників у системах мобільного зв'язку 4G - Хачіров, Е. Ф. (My University, 2021)
Проведено аналіз ефективних методів просторового розміщення елементів мережі мобільного зв'язку. У роботі розглянуті варіанти структурних перетворень, що дозволяють збільшувати продуктивність мережі за рахунок використання макро- і мікростільникових осередків, які ефективно застосовуються в місцях щільних кластерних груп абонентів. Показано, що використання макро- і мікростільникових структур дозволяє в 1,5-2 рази збільшити продуктивність мережі.
Keywords: LTE; фемто; фемтостільник; комірка; макромережа; планування мережі; методика планування; пропускна здатність; поширення радіохвиль