Моделювання процесу роботи шнекового екструдеру 3D принтеру - Скрипник, К. Є. (My University, 2024)
Об’єкт розробки – процес друку на 3D принтері технології FDM. Предмет розробки – шнековий екструдер. Мета роботи – розрахунок і моделювання шнекового екструдеру та його роботи, розробка конструкції шнекового екструдеру. У роботі проводиться аналіз різних видів шнекових екструдерів, сфер їх використання для 3D принтеру. За результатами аналізу обирається вид екструдеру для розробки. У роботі передбачається розробляти одношнековий екструдер, без зони дегазації, однозахідний, зі змінною глибиною спірального каналу (зі змінною глибиною нарізки). Для забезпечення виконання поставленого завдання, здійснюються розрахунки геометричних та фізичних параметрів шнеку, проводится розробка конструкції шнекового екструдера. За результатами розробляється тривимірна модель конструкції шнекового екструдеру. Проводяться експериментальні дослідження (моделювання температурних режимів роботи), встановлюються оптимальні параметри для збірки шнекового екструдеру.
Keywords: процес друку; 3D принтер; шнековий екструдер; параметри шнеку; конструкція шнекового екструдера