Синтез компонентов цифровых устройств на основе минимальной формы кода Фибоначчи - Маценко, С. М. (My University, 2016)
У дисертації вирішено науково-прикладну задачу розробки методів синтезу швидкодіючих завадостійких компонентів цифрових пристроїв на основі мінімальної форми коду Фібоначчі при обмеженнях на апаратурні витрати. Проведений аналіз шляхів підвищення швидкодії завадостійких цифрових пристроїв обґрунтував ефективність застосування для цієї мети мінімальної форми коду Фібоначчі. В роботі був удосконалений метод синтезу завадостійких регістрів з виправленням помилок у фібоначчієвих числах, які в них зберігаються у мінімальній формі коду Фібоначчі. Вперше розроблений метод синтезу та комп’ютерна модель завадостійких лічильників з підвищеною швидкодією на основі застосування мінімальної форми коду Фібоначчі. Удосконалені методи синтезу перетворювачів двійкових кодів у коди Фібоначчі і зворотно за рахунок швидкодіючих, завадостійких лічильників Фібоначчі. Вперше розроблений метод дешифрації фібоначчієвих чисел на основі їх фрактальної властивості. Розроблена комп’ютерна модель відповідних дешифраторів. Проведені оцінки швидкодії, апаратурних витрат та завадостійкості розроблених в роботі компонентів цифрових пристроїв, які використовують мінімальну форму коду Фібоначчі. The dissertation is dedicated to application of scientific task of developing methods for the synthesis of high-speed noise immunity components of digital devices, based Fibonacci code in the minimal form with restrictions on hardware expenses. The analysis of ways to improve the performance of noiseresistant digital devices to substantiate the effectiveness of the use for this purpose Fibonacci code on the minimal form is provided Is developed the method of synthesis and the computer model of the noise immunity register in the Fibonacci numbers that are stored in them minimal form. Is developed the method of synthesis and the computer model of noise im-munity counters with high speed through the application of the minimal forms of the Fibonacci code. Is developed methods of synthesis of converters from binary codes to Fibo-nacci codes and vice versa on the basis of high-speed counters Fibonacci. The methods for the synthesis of decoders of Fibonacci numbers by the classical scheme are improved and their new structure in the form of a fractal decoder with the appropriate computer model based on the application of the Fibonacci code of the minimal form. Conducted performance evaluations, the cost of hardware and noise immunity the components digital devises, that use a minimal form of the Fibonacci code are conducted in the work.
Keywords: мінімальна форма; цифрові пристрої; лічильники імпульсів; завадостійкість; код Фібоначчі; фрактал; апаратурні витрати; performance; minimal form; components; digital devices; pulse counters; interference resistance; Fibonacci code; hardware expenses