Дослідження ортогональної трансформації описів зображень для формування класифікаційних ознак - Чмутов, Ю. В. (My University, 2023)
Запропоновано застосування апарату ортогонального розкладення даних для структирних описів зображень у формі множини дескрипторів ключових точок. Наведені результати комп'ютерного моделювання, що підтверджують суттєве підвищення швидкодії аналізу зі збереженням показника точності класифікації.
Keywords: комп'ютерний зір; класифікація зображень; ортогональне подання; швидкодія аналізу