Розроблення компонентів системи структурно-параметричного реінжинірингу комп’ютерно-інтегрованих технологічних процесів - Ханджян В. В. (My University, 2022)
Об’єкт дослідження – комп’ютерно-інтегрований технологічний процес (ТП). Предмет дослідження – методи оптимізації комп’ютерно-інтегрованого ТП. Мета кваліфікаційної роботи – підвищення ефективності комп’ютерно-інтегрованих ТП за рахунок розробки засобу їх структурно-параметричного реінжинірингу. Методи дослідження – теорія систем, теорія прийняття рішень, логічний та системний аналізу, імітаційне моделювання. Результати роботи – розроблено компоненти математичного та програмного забезпечення системи структурно-параметричного реінжинірингу комп’ютерно-інтегрованих ТП. Створено веб-додаток, що двома методами виконує генерацію та моделювання різних варіантів схем побудови ТП і надає користувачеві найефективніший серед них. Створений додаток може використовуватися на підприємствах і в організаціях, де вирішуються задачі проєктування чи реінжинірингу ТП. Практичне використання розробки дозволить без втрати точності рішень скоротити час розв’язання задачі структурно-параметричної оптимізації комп’ютерно-інтегрованих технологічних процесів. Результати кваліфікаційної роботи апробовані на 3-х наукових конференціях.
Keywords: виробнича система; імітаційна модель; комп’ютерно-інтегрований технологічний процес; реінжиніринг