Професійний розвиток працівників у контексті інноваційного розвитку держави - Вапнярчук, Н. М. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2020)
У роботі акцентовано увагу на проблемах професійного розвитку працівників у нашій державі. Зазначено, що професійний розвиток працівників продукує свій безпосередній вплив як на окремі підприємства, так і на державу в цілому у сфері інноваційних трансформацій. Зроблено висновок, що поступове впровадження європейських стандартів та вимог, адаптація закордонного правового регулювання до вітчизняних реалій та особливостей правової системи надасть змогу підвищити економічний потенціал, інноваційну складову та конкурентоспроможність України на світовому ринку, а також наблизити перспективи поступового входження нашої держави до складу Європейського Союзу. // The paper focuses on the problems of professional development of employees in our country. It is noted that the professional development of employees produces its direct impact on both individual enterprises and the state as a whole in the field of innovative transformations. It is concluded that the gradual introduction of European standards and requirements, adaptation of foreign legal regulation to domestic realities and features of the legal system will increase Ukraine’s economic potential, innovative component and competitiveness on the world market, as well as bring the prospects of our country’s gradual accession to the European Union.
Keywords: професійний розвиток; employee; professional development