НВЧ мікросмужкові фільтри. Аналіз методів поліпшення характеристик фільтрів - Котов, Є. С. (My University, 2020)
В роботі спроектовані і поліпшені фільтруючі пристрої на основі мікросмужкових резонаторів, призначених для використання в СВЧ діапазоні. У дослідженнях були використані такі методи поліпшення характеристик: Видалення шару екрану; Стрибкоподібна зміна хвильового опору; Введення додаткових ємностей; Використання додаткового діелектричного шару. Принцип дії фільтрів заснований на можливості виділення або придушення бажаних частин спектра за допомогою комбінування реактивних елементів в конструкції фільтра, опір яких залежить від частоти сигналу.
Keywords: НВЧ мікросмужкові фільтри; аналіз методів поліпшення характеристик фільтрів