Використання та дослідження методів глибинного навчання при вирішенні задач динамічного аналізу даних - Патлань, К. В. (My University, 2022)
Об'єкт дослідження – дослідження методів глибинного самонавчання, за умов дефіциту та викривленості вихідної інформації. Предмет дослідження – застосування модифікованого еволюційного ройового алгоритму. Метою даного дослідження є запропонувати метод з використанням еволюційної оптимізації, який був би позбавлений недоліків традиційних підходів до кластеризації даних. Методи дослідження – кластерний аналіз. Припускається, що модифікований ройовий алгоритм має покращені властивості в кластерному аналізі.
Keywords: глибинне самонавчання; глобальний екстремум; еволюційний ройовий алгоритм; косяки риб; нечітка кластеризація; обробка даних