Аналіз антенного устаткування абонентських терміналів 4G - Бєлов, В. С. (My University, 2023)
В кваліфікаційні роботі проведений аналіз антен абонентьского обладнання стандарту 4G- антен та виконаний огляд 4G модемів. Визначеніосновні недоліки більшості комерційних антен для портативного використання. Розглянуті особливості радіоінтерефейса стандарту 4G, які накладють певні обмеження під час вибору антенного обладнання та його проектування. Вироблені основні рекомендації для абонента щодо покращення рівню сигналу в точці прийому. В роботі розроблена така антена система, яка позбавлена притаманних недоліків інших типів комерційних антен. Її викорстання просте для мобільного абонента і при цьому вона володіє вищими показниками підсилення відносно вбудованої антени.
Keywords: антенне устаткування; абонентьске обладнання; 4G модем