Колізійність норм податкового законодавства як підстава застосування розсуду - Ханова, Н. О. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2019)
У науковій публікації розглянуто таку підставу застосування розсуду у податковому регулюванні як колізійність норм податкового законодавства. Обґрунтовано позицію, відповідно до якої принцип-презумпція правомірності рішень платника податків виступає тим нормативним приписом, який дозволяє органічно поєднувати вимоги колізійних принципів та прямий припис колізійної норми, в рамках якої і отримує своє формалізоване закріплення дане презумптивне положення.
Keywords: податкове законодавство; розсуд у податковому праві