Візуалізація пухлин головного мозку людини шляхом створення тривимірної полігональної моделі - Компанієць, Б. Ю.; Кухаренко, Д. В.; Вадурін, К. О. (ХНУРЕ, 2019)
В роботі побудовано тривимірну модель менінгіоми та черепу за відповідними даними. Виконання тривимірної моделі базується на використанні програми InVesalius 3, яка працює з кінцевим форматом DICOM файлів збережених під час проходженням пацієнтом МРТ чи КТ. На даний час подібні моделі мають невелику точність відтворення, близько 10-30%, але більша кількість практичного матеріалу та часу на відтворення моделей, дозволить моделювати необхідні елементи оперативного втручання з точністю достатньою для виконання прецизійних операцій з великим шансом на сприятливий перебіг післяопераційного відновлення.
Keywords: гемангіома