Моделі і методи кіберфізічного комп'ютингу для моніторингу та управління соціальними процесами - Соклакова, Т. І. (Харьковский национальный университет радиоэлектроники, 2018)
Мета дослідження – розробка архітектур кіберфізичного комп'ютингу, що використовує кубітні логічні моделі і методи аналізу великих даних, отриманих шляхом метричного моніторингу активності громадян, для морального цифрового управління соціальними процесами, забезпечення якості життя і збереження екології планети.
Keywords: кіберфізічний комп'ютинг; моніторинг та управління; соціальнi процеси