Аналіз впливу SSI-підходу на точність розпізнавання голосових команд - Терещенко, О. В. (My University, 2022)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження впливу використання інтерфейсу безмовного доступу на точність розпізнавання голосових команд у різних звукових оточеннях. Для досягнення поставленої мети у роботі запропоновано узагальнену модель розпізнавання голосових команд, що працює у двох режимах – з однотипними даними на вході (лише звуковий ряд) та двохтипними даними на вході (голосовий ряд та зображення губ). Працездатність запропонованої моделі протестовано та підтверджено завдяки розробленому програмному забезпеченню для розпізнавання голосових команд людини із розширеним функціоналом за рахунок додаткового модуля оброки зображення губ людини для визначення початкової фази звукового ряду, асоційованого із початком мовлення. У роботі використано технології паралельних обчислень для навчання нейронних мереж, проведено їх аналіз та визначено найкращий спосіб для реалізації поставленої задачі. Визначено основні переваги та недоліки використання інтерфейсу безмовного доступу при розпізнаванні людської мови.
Analysis of SSI Approach Influence on Accuracy of Voice Command Recognition
Keywords: автоматичне читання по губах; машинне навчання; розпізнавання мови; інтерфейс безмовного доступу