Модель розрахунку оптичної траси для передачі інформації - Бобровніков, В. О. (My University, 2024)
Мета роботи – проєктування волоконно-оптичної лінії передачі. Об’єкт дослідження – волоконно-оптична лінія передачі. Метод дослідження – теоретичний та розрахунковий. У роботі розглянуто розв’язання конкретних завдань при проектуванні траси волоконно-оптичної лінії передачі. Створено розрахунковий проєкт для вибіру оптичного кабелю, розміщення регенераційних пунктів, захисту оптичного кабелю від впливу ліній електропередач, дана оцінка грозостійкості лінії, розраховані показники надійності волоконно-оптичної лінії передачі та складено план організації будівельно-монтажних робіт. На основі результатів розрахунків створено проект магістральної лінія зв’язку
Keywords: оптичний кабель; оптичне волокно; волоконно-оптична лінія передачі; магістральна лінія зв’язку; грозостійкость