Дослідження методів формування тривимірних зображень мікрооб'єктів в медичних інформаційних системах - Титар, О. В. (My University, 2024)
Об’єкт дослідження: процеси формування зображень тривимірних об’єктів. Досліджено різні методи отримання 3D-зображень, їх переваги та обмеження, а також їх застосування в медичних інформаційних системах. Предмет дослідження: Методи формування тривимірних зображень мікрооб'єктів в медичних діагностичних інформаційних системах. Метою кваліфікаційної роботи є надати уявлення про поточний стан 3D візуалізації в МІС, дослідження та удосконалення існуючих моделей і методів 3D-візуалізації для діагностики захворювань, використання цього у медичних закладах. Для вивчення практичного застосування методу інтерферометрії в тривимірному зображенні мікрооб’єктів було проведено дослідження голографічної цифрової мікроскопії, що дозволило реалізувати удосконалений метод ГЦМ шляхом включення поляризаційного контрасту в інтерферметрію та подальшої комп’ютерної обробки інтерферограми (відняття фону, корекція фази, відновлення амплітуди, фільтрація шумів, відтворення 3D зображення). Новизна результатів дослідження для МІДС було розроблено удосконалений метод інтерферометрії, що значно покращує тривимірні зображення в мікроскопії та підвищує ефективність діагностики в МІС.
Keywords: комп’ютерна обробка інтерферограм; медична діагностична система; метод дослідження мікрооб’єктів; методологія інтерферметрії; тривимірна візуалізація; мікроскопія