Розроблення автоматизованої системи технологічних процесів з виготовлення будівельних конструкцій - Фомін, О. Г. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розроблення автоматизованої системи технологічних процесів бетонного заводу, яка забезпечує збереження, обробку та аналіз даних щодо виконання виробничих операцій і використаних матеріалів. Основною задачею є створення веб-застосунку для ведення звітності, контролю технологічних параметрів та оптимізації процесу виготовлення бетонних сумішей і будівельних конструкцій. У ході роботи було виконано аналіз виробничих процесів бетонного заводу, визначено ключові показники ефективності та розроблено структуру бази даних для зберігання інформації про виконання технологічних операцій, витрати сировини та якість готової продукції; для реалізації системи використано веб-технології: React для інтерфейсу користувача, PHP і Python для серверної частини та MySQL як сховище даних. Отримані результати можна віднести до Цілі сталого розвитку 9 “Промисловість, інновації та інфраструктура”, зокрема п. 9.3, що передбачає розвиток високотехнологічних секторів промисловості на основі інтеграції освіти, науки та виробництва, впровадження інновацій та інформаційно-телекомунікаційних технологій. Тестування прототипу підтвердило працездатність системи та її здатність до масштабування під потреби виробництва. Використання сучасних технологій підвищило рівень автоматизації, забезпечило точість обліку матеріалів, оптимізувало витрати та покращило якість кінцевої продукції, що сприяє зростанню продуктивності та конкурентоспроможності бетонного заводу.
Keywords: серверна частина; бетонний завод; виконання виробничих операцій