Пристрій для дистанційної реєстрації вертикального профілю температури атмосферного повітря - Бабкін, С. І.; Карташов, В. М.; Кушнір, М. В.; Толстих, Є. Г. (ХНУРЕ, 2015)
Пристрій для дистанційної реєстрації вертикального профілю температури атмосферного повітря містить радіопередавач, вихід якого з'єднаний зі входом антени радіопередавача, передавач акустичний, перший вихід якого з'єднаний зі входом антени акустичної, а другий - з першим входом персонального комп'ютера, вхід передавача акустичного з'єднаний з першим виходом персонального комп'ютера, радіоприймач, вхід якого з'єднаний з виходом антени радіоприймача, а вихід радіоприймача з'єднаний з першим входом корелятора, другий вхід корелятора з'єднаний з першим виходом генератора опорних сигналів, а вихід корелятора з'єднаний з першим входом пристрою віднімання, другий вхід якого з'єднаний з виходом генератора сигналів корекції, а вихід пристрою віднімання з'єднаний зі входом компаратора, вихід компаратора з'єднаний з другим входом персонального комп'ютера, другий вихід персонального комп'ютера з'єднаний зі входом генератора опорних сигналів, а другий вихід генератора опорних сигналів з'єднаний зі входом генератора сигналів корекції, третій вихід радіопередавача додатково з'єднаний з другим входом генератора опорних сигналів.
Keywords: вертикальний профіль температури атмосферного повітря; передавач акустичний; антена акустична