Оптимізація модуля віддаленого керування мобільним роботом - Барасій, В. В. (ХНУРЕ, 2021)
Виконана формалізація задачі оптимізації модуля віддаленого керування мобільним роботом за множиною показників. Для багатокритеріальної оцінки варіантів з використанням апарату нечітких множин обрано вид функцій загальної корисності та корисності локальних критеріїв. Для ситуацій упорядкування локальних критеріїв за важливістю запропоновано використовувати метод лексикографічної оптимізації.
Keywords: мобільні роботи; модуль керування