Оплата праці як один із важливих факторів матеріального стимулювання - Райко, М. С. (Право, 2020)
У статті розглянуто оплату праці як один із важливих факторів матеріального стимулювання працівників, на підставі чого зроблено відповідні висновки. Зазначено, що для посилення матеріальної зацікавленості працівників у зростанні виробництва та підвищенні ефективності роботи підприємств необхідно вдосконалювати системи матеріального стимулювання, винагороди за підсумками роботи, інші форми матеріального заохочення. // The article deals with labor as one of the important factors of material incentives for employees, on the basis of which the relevant conclusions are made. It is noted that in order to strengthen the material interest of employees in the growth of production and increasing the efficiency of enterprises, it is necessary to improve the system of material incentives, remuneration on the results of work, other forms of material promotion.
Keywords: працівник; роботодавець; оплата праці; заробітна плата; матеріальне стимулювання; заохочення; employee; employer; pay; wages; material incentives; encouragement