Розроблення програмного забезпечення для формування маршруту переміщення свердла для верстатів з числовим програмним керуванням - Ключник, Є. С. (My University, 2024)
Мета кваліфікаційної роботи – автоматизація процесу планування траєкторій свердління,що забезпечить зменшення часу налаштування обладнання та підвищення точності обробки деталей. Об’єкт розробки – технологічні операції верстатів з числовим програмним забезпеченням. Предмет розробки – операція свердління за допомогою верстата з числовим програмним забезпеченням. В кваліфікаційній роботі розглянуто актуальні питання за темою, запропоновані рішення з пошуку маршруту переміщення свердла в процесі свердління за допомогою верстату з числовим програмним керуванням на сучасному виробництві, розроблено програмне забезпечення пошуку найкоротшого маршруту переміщення свердла. За результатами роботи опубліковано статтю у збірнику ADED-2023 (2) та Міжнародного молодіжного форуму «Радіоелектроніка та молодь у ХХІ столітті».
Keywords: планування траєкторій свердління; верстат з ЧПК; точність обробки деталей; OR-TOOLS; PYTHON