Аналіз криптографічних алгоритмів на ідентифікаторах, що використовують алгебраїчні решітки - Горбенко, І. Д.; Макутоніна, Л. В. (ХНУРЭ, 2012)
Наводяться огляд та результати порівняльного аналізу основних алгоритмів криптографічних перетворень на ідентифікаторах, що використовують алгебраїчні решітки. Обґрунтовуються вибір параметрів, з точки зору забезпечення необхідного рівня стійкості. Наводяться умови та доказ безпеки для задачі навчання в моделі випадкового оракула з помилками. The results of the analysis of existing identity-based cryptographic algorithms using algebraic lattices are given. The choice of parameters to ensure the necessary level of security is grounded. The proof of safety with respect to the problem of learning with errors in a random oracle model is presented.
Keywords: криптографічні системи на ідентифікаторах; алгебраїчні решітки; прообраз вибірки; ідентифікатор користувача; identity-based encryption systems; encryption algorithm; decryption algorithm; trapdoor function