Проектування тривимірних моделей для комп’ютерної гри - Трохін, К. О. (My University, 2024)
Мета роботи – створення тривимірної моделі для AAA-проєкту. Об’єкт дослідження – програмні засоби, основні етапи розробки 3D моделей. Робота включає розробку високоякісних візуальних елементів, які покращують ігровий досвід та підвищують залучення гравців. У роботі докладно описується процес створення тривимірної моделі з використанням сучасних методів та технологій розробки ігор, таких як полігональне моделювання, запікання текстурних карток, а також комбіновані техніки процедурного та ручного текстурування. Проєкт також спрямований на інтеграцію цієї моделі у гру із забезпеченням її оптимальної продуктивності на різних пристроях. У ході виконання роботи було проведено аналіз використання 3D-моделей в ігровій індустрії, обрано та обґрунтовано програмні засоби, необхідні для виконання проєкту, а також описано структуру та процес проєктування. Відповідно до технічного завдання було створено 3D-модель. Також було проведено розрахунок і аналіз економічної ефективності даного проєкту.
Keywords: тривимірне моделювання; топологія; uv розгортка; запічка; текстурування; рендеринг